Friday, May 08, 2009

Minggu Sain dan Teknologi!!!!

oleh kerana faiz dengan muka yang semacam.. bertanya kenapa SAYA[bagi hari ini sahaja] bloging dalam bahasa inggeris, jadi saya pun bercadang untuk post subjek hari ni dalam bahasa Melayu. sekolah saya telah mengadakan minggu Sain dan Teknologi perinkat sekolah SMK Labuan bermula pada hari isnin lalu.

Sempena minggu ni, sekolah telah menberi kami 3 soalan setiap hari pada perhimpunan pagi. Oleh kerana hari ni merupakan hari kemuncak bagi minggu Sain dan Teknologi, pameran telah dibuat oleh pelajar-pelajar yang telibat. Hanya dua pelajar yang terlibat dari kelas kami iaitu... Izzuddin dengan roketnya dan Siow Shung Tian dengan kereta F1... malangnya saya tak dapat nak jenguk mereka berdua...

SAYA dan rakan sekelas hanya datang ke pamearan di makmal Biologi, Fizik, dan Kimia. Kami pergi ke makmal Fizik dulu dan memang suasana..... sempit dan sesak.. saya diPAKSA untuk mencuba mengapungkan bola ping pong dengan hairdryer. Best, sampai bola tu ditiup oleh Cikgu Syuhud.. ya cikgu yang membawa kami ke pameran tersebut. Selepas saya dan Faiz tersedar yang kami ditinggalkan, kami move on to the next Lab. Makmal Kimia!  

First Saya menengar tentang kejadian baby..... and twins.... dan kembar siam oleh kakak kepada Fasyah iaitu Kakak Fatin... TQ!... sedang saya menuju kehadapan untuk test tekanan darah, saya ternampak la si MEL dengan sahabat andainya sedang melihat tikus!! comelnye.. NOOO.. its dead already! sudah pun dibedah! hanya jantungnya yang masih lagi bergerak...

pastu saya termanpak Shafiq sedang meneropong sesuatu dengan microscopenya! jadi saya pun turut menyibuk... sedang syok melihat amoeba. tiba-tiba, Pengetua datang dari belakang... apa lagi.. saya pun ketepi sedikit.... OoO!! Kamera!! nooo..... minta-minta tiada muka saya di dalam gambar... "dua kali lagi tuuhh org tu ambil gambar..... ishhkkk ambil gambar nda bagi tau!" 
Jadi saya pun meneruskan journey to the ujian tekanan darah.... berbaris wei.... okay my turn....... tit tit tit tighter and tighter..... "eh bahaye nie" nya ustaz... "sampai macam nie?"  @~@ tuuuuuuuuuuuutttt... my blood pressure was low!!.... owwhh!! "meh ustaz try pulak" pastu saya pun pergi cek BMI..... alhamdulillah its turn out to be normal....  want to see the result




jeng jeng.....

after the test we've been shown a video..  video  tentang kucing, kucing mengandung .. tidak diketahui samada mati/pengsan dan akan di operate!! oleh kerana masa yang tidak mengizinkan saya terpaksa stop melihat video tu sebab masa persekolahan hampir tamat. in that time only me, Effy and feb that left.... so saya pun turut serta mereka untuk pergi ke makmal Kimia.... kami hanya meihat beberapa video tentang Mg, BOOMM, magnetic liquid dan lain-lain...... saya pulang dgn sedikit pengethuan hari ni....


wei mengapa macam mengarang karangan ni kian?.. bari ijab bahasa nya.. nda ku mau lagi menulis macam ani ehh... klasik style la... cuba len kali.. yang macam dalam prosa klasik tuuu...

bah...

Good Day!

No comments:

Post a Comment

You can leave your backlinks: <a href="URL">Title</a>

W3Counter