Monday, August 31, 2009

Merdeka kan lah dirimu!!

Merdeka!! mungkin perkataan ini amat mudah untuk diungkap oleh seseorang mahupun sebaliknya. Bagi aku, setiap kali ikah menyebut perkataan ini, lahir satu keinginan yang amat sukar untuk dikecapi di dalam diri ku.

Pernah sesekali aku teringin untuk mengubah diri ini untuk menjadi seseorang yang lain agar aku dapat meningalkan hidup ku yang selama ini dijajah dalam kebencian, kesedihan, kekusutan, dan sebagainya. Setelah seketika, aku menjadi keliru, keinginan ini menjadikan aku seseorang yang berbeza dari aku. Kemerdekaan yang sepatutnya aku cari dan miliki, kabur dari pandangan ku. Aku terlupa mengapa aku mencari kemerdekaan.

Aku mengaku aku belum lagi Merdeka... will be continue...

Thursday, August 27, 2009

paning

aku paning la ari ni
karing bibir ku
knp ah hari ni len semacamja
auu... sakit eh...

bising lg adi ku ni...
eehhh
bru pukul tiga pm

apa mo buat ah??

Wednesday, August 26, 2009

double u

wei hari ni hari rabu!!!!
wa wa we.....
khamisjumaatsabtuahadisnin
tinggal 5 hari ja lagi tiket cuti... oh tidak...
biar la aku keburingan di rumah, dari pigi skulah...
kmu tau ka skarang puasa?? kenapa? kenapa kita k skulah??
sebab kita student apa buleh buat... taik bulat bulat...
jom nari tarian d bulan ramadan... kmu tau mcmana?
ha!! ak ada satu soklan... kmu2 sdh ka cucuk cucul?
balum ni.... oohh... pasang bendera pun balum.... angan2 kan pasang cucul..
25 hari lagi hari raya... camna ni?? and 5 hari lagi Sambutan... ohhh Yeah!

Tuesday, August 25, 2009

I've been tagged! [My Kind Of Guy]

nda suka la blogwalking.... blogwalking suck!!! apa ni tag tag urang??
rules lepas kmu di tagged, smua jawapan 100% banar... tag urg len lapas kmu jawab...
malangnya hari ni aku ter walk di post ni just-so-you-know-its-tag

1. Do you need him/ her to be good looking?
Ya, bagi ku la..

2. Smart?
mesti la

3. Preferred age?
x kurang 5 thn & x lbh 7 thn dri aku

4. Preferred height?
i dont want a dwarft

5. How about sense of humor?
mesti

6. How about piercings?
depend... x mau lah

7. Accepts you for who you are?
for god sake yes

8. Pink hair?
no way...

9. Mushy or no?
huh?

10. Thin or fat?
medium

11. Black, Brown or White? (skin colour)
x ksah, tp yg pnting bkn mcm arang

12. Long hair or short hair?
skinhead muahahaha pendek la

13. Plastic or metal?
gas?

14. Smells good?
entahla

15. Smoker?
trimakasih saja la

16. Drinker?
aku tau la Labuan ni duty free

17. Girl/ Boy-next-door type?
hmmm....

18. Muscular?
mau mau

19. Plays piano?
wa wa we... best tu...

20. Plays bass and/ or acustic guitar?
okey

21. Plays violin?
wow

22. Sings very good?
kalau la kan... mati kau d krajakan

23. Vain?
sikit

24. With glasses?
buleh laa

25. With braces?
No!

26. Shy type?
hahahaha!! aku scara automatic akn jd kejam klu ada org bgini... in the inside

27. Rebel or good boy/ girl?
dua dua... chara change!!

28. Active or passive?
mesti la active!! appa ah...

29. Tight or bomb?
uho.....

30. Singer or dancer?
mix!!

31. Stunner?
x payah la, tp x pa ba.

32. Hiphop?
hmmm... okey okey ja...

33. Earrings?
x mau

34. Mr./ Ms. Count-My-Ex-Girlfriends-Until-You-Drop?
shit la...

35. Dimples?
waa.. comel tue..

36. Bookworm?
*talan aing liur*

37. Mr./ Ms/ love letter?
100% aku ktawakan -pengalaman-

38. Playful?
main apa tu?

39. Flirt?
sekali terluka... ko rasa la tamparan tanganku yg kecil tp kasar nie

40. Poem writer?
ahh jiwang tue... org yg pndai berkarya slalunya jiwang2 bari ijab gila

41. Serious?
skati nya la..

42. Campus crush?
mana mana ja

43. Painter?
apa?

44. Religious?
wa wa... kuat jua iman

45. Someone who likes to tease people?
jgn slalu la

46. Computer games geek? Or internet freak?
oh betul, No.... fair2 la

47. Speaks 20 languages?
best tue

48. Loyal or faithful?
mesti la dua dua!!

49. Good kisser?
EHEM... [yes.. lapas sah la]

50. Loves children?
ooii ko ingat aku siapa!! no way aku suka tu species... not me...

Suhaila your turn... Leya ikut skali.... Ja ko pun mesti...
kmu bertiga has been tagged

and YOU ARE TAGGED

If you're a guy - post this as "My Kind Of Girl"
If you're a girl - post this as "My Kind Of Guy"

Monday, August 24, 2009

Shiro hilang!!!!

.
shiro nda balik rumah!!! beminggu sudah!! T.T

 
  
  
  
  
  
 
http://shiro.inside.googlepages.com/

Sunday, August 23, 2009

sleepless

i cant sleep!! aku cuba tidur, tapi ada ja gangu... kakaku bilik sebalah ntah apa mimpinya tetiba main gitar.. and setiap kali aku tutup mata, mesti mimpi pelik datang, so aku bangun la... dari tadi malam lepas isyak, paling lama aku tidur 2 jam.. itupun aku paksa tidur, pedulila tu mimpi, tapi ijab ku, mimpi tu banar-banar pelik dan mengerikan... lepas sahur aku try lagi tidur.... masih jua tidur ayam, at last aku dapat la jua tidur 2 jam.. tapi terpaksa "menyaksikan wayang-wayang" yang menggerunkan.... WHY?? skarang aku panat sangat... tapi bru tadi aku tutup mata sekajap ja nda sampai 2 minit... ada lagi mimpi tu... ohh tidak...

Saturday, August 22, 2009

hari pertama

klu hidangan sahur best-best
apalagi hidangan berbuka..
tapi hari nie kami nda beli banyak
sbb hari ni makan KentukyFriedChicken yang halal

Friday, August 21, 2009

berakhir hari ini


ingat kan teda physics hari nie.. best best tu... relek ja...  cigu nie nda bagi chance eh!!
suhaila tanya "hari ni brapa hari bulan?"
aku jawab la, dgn gaya kening ku "ndakan ko lupa"

muahaha!

tersebarla kepala suhaila ke kaka lya terus ke vv... pastu vv sebarkan arah 5 laksamana 4gigih... hang yong, hang tan, hang koo, hang wong, termasukla hang siow...

pastu ada org ni menyibok tetiba cari pasal.... shit la kau!!
aku nda akan sokong apa saja yang ko buat!

habis skola hari nie, ada beberapa budak2 4G stay, masa drg stay drg pi tukar kddkan meja.. sblmnikan macam kubu pertahanan yang nada berpenghujung.. pastu drg pi ubah jadi ntah apa....... ntah la budak sorang nie, cari pasal kali, aku tau kenapa camtu....

aku nda tau la pa yg jadi lapas aku cau dri sana... tapi mimang... AKU NDA SUKA!! suka hati mu jua!!! SHIT!!

Bulan Merdeka Puasa

malam semalam merupakan malam yang paling pelik bagi gua.. sebab gua nak sangat tidur.. sepatut nye lakan, gua tak tidor mase pengumuman nie, sbb gua lah org yang paling excited bile adepengumuman. ntha knp malam semalam lain pulak kejadiannya. habis terjerit-jerit, sebab tv bising....

hari ni gua punye skolah ade buat program ntahapentah, untuk sepanjang bulan ramadan.. so every day, skolah gua akan bagi soklan, pastu kitaorang jawab, pastu boleh balik kelas.. [?] hari nie hari permulaan, so U.A. Rahman lecture banyak... tapi best la U.A. Rahman.. i respect you, we love you to...

skolah gua ade buat pertndingan kelas tercantek bulan kemerdekaan, tak tau la tahun nie nak participate atau tak. klu tahun lepas kelas gua jgk yg menang, itu pun sbb gua.. best la tahun lepas, banyak sangat hamper kami dapat.. tapi itue time akhir tahun la, pas habis PMR... klu tahun lepas dptt hamper tahun ni ntah la ape bendenye.. voucher kut?

ha! ckp pasal merdeka. gua dah crite ke sambutan bln kemerdekaan kat skolah gua?? blm kan?? okey la..skola gua buat sambutan nie hari isnen lepas, tapi bln ni sambutanye tak sehangat tahun lepas, ye la kan, minggu peperiksaan.. hanya nyanyi dan kibar.. nyanyi lagu jalur gemilang.... wa wa we... gua nak sangat sambutan yang meriah! bru best!! btw tahun ni, skola gua semangat sangat... setiap banggunan ade bendere. klu tengok dri luar pagar, macam tak nampak skola gua, nampak bendere je...


okey la tu...

Monday, August 17, 2009

Chemalay | Kimelayu



dgn slambe nya aku memalaskan diri tuk tidak stadi slama 1 jam dlm kelas.. ya!! katakan tidak... aku nda tau kenapa aku malas sesangat...

chemist sebanar-banarnyala kan.. sanang sesangat... yang bermasalah tu manusia yang belajr. aku la tu... sbb kemalasn & ketidakmahuan belajar.. tulah jadi susah.. yes.. i think it is a very simple and easy subject.. for this year.. sejarah lagi susah maa...

camna ahh mau naikkan balik semangat belajar ni... aku sangat nda tau... ever since that day... i never ever want to study anymore.... i dont seem to get myself am i...

BM, kalau ada ja subjek ni... mesti parut kacut... memang dri dulu macam tu, smpai skarang nda pandai brubah... takut sangat ka aku dengan subjek ni sampai kecut perut??

.

Sunday, August 16, 2009

bye bye!!

problem la blogspot ni... nda kluar2 segala update...

back to the title... brother-in-law aku hari ni terbang pi sarawak tinggalkn bininya d sini.. kunun nya mo terbang tghari tapi teda flight... last last ikut flight pkl 2000... okey la.. ada la tu...

habis segala harta -mesin- iya bawa... choco pun nangis... huhuhu

aku nampak novel best-best masa d airport.. tapi nda dpt bali, sbb teda org jaga tu kadai... nasib bek aku nda curi...

thats all tata...

Saturday, August 15, 2009

informasi salah...

aku beranikan diri pi tu library.. oh virus, jgn ko infect me!!
vv ckp "jangan lupa" tp aku nda lupa... takut takut nda jadi...
my instinct tell me, nda jadi, tpi aku pigi jua tu library...
masa d sana aku jumpa c k-i.. kmi duduk satu meja, sbb iya pun sorang2
time d sana aku langsung nda stadi... buka buku ja... buku chemist sma LK
liat2 ja... tengok... pastu, tutup... aku ada di sana dri pkl 0835 - 1343...
okey la tu.. skali skala buang masa d library...

good day

Thursday, August 13, 2009

opps nda sadar - Peristiwa Makmal Grafik

ohhh no... aku nda dapat blogging depan manusia lain selain aku sendiri... jd aku hanya round-round blog yang ada update... sebelum tu memangla si vv check fs nya, tapi kajap ja.. pastu iya pun sibuk menbaca entri-entri ku dan orang lain, sambil curi ayat...

masa ni cigu skinhead mengajar komsas Syair Dandan Setia dan Intan Terpilih... waa aku baru ja liat tu wayang... so, sudah namanya syair, adalah manusia yang jadi mangsa... aku tau, this will happen... sudah ku baca-bacai, aku nda mau... mangsa baca syair yg first si Wong Fei Hong - nama samaran. punyalah lucu bila iya baca!! pacah parut ketawa... sampai ketuar air mata!

second si fajis nda silap. pastu shung tian.... aku nda berapa mendangar time drg.. sbb aku sibuk ngan komputer.. tapi lawak dan hancur jua la...

masa aku sama vv sibuk sibuk kerajakan tu komputer, tetiba cigu suruh si vv baca!!! aku pun tekajut... vv nda mau baca, klu nda silap sebelum si vv, si NSJ pun kana... aku sibuk ba!! "thikah!!"  oh tidak..... cigu sebut nama ku... manada aku mau baca.. tapi ku tanya jua di mana yg kan di baca... pastu aku pun baca.... wawaee.... nda sangka... aku pun nda sadar aku sedang baca tu syair... sampai ja perkataan akhir, bru ku sadar... sbb drg te wuuwuu kan.. tapi part tu sanang.. okey lagi...

mangsa seterusnya si hardie, part ni pun sanang banarnya... time iya pun aku nda dngar.. jauh wa, suara cigu yang kedangaran...

baca syair yang bari ijab
cigu skinhead pilih ska ati
kusangka bebas sudah ku
kiranya disuruh lagi

wa wa we, part akhir ni susah sikit, sebab suku katanya ada yang 9, and aku sudah sadar apa yg berlaku!!.. oh tidakk...
tapi
keranamu cigu skinhead,
ku baca jua

kui kui kui... kunun la...

.

Tuesday, August 11, 2009

aku pembawa malang!!

hari malang aku bermula dengan bangun lewat... aku macam terdengar awan yang dah pun biru, berkata-kata "surprise!!".... tegamam aku melihat matahari yang sedang skodeng aku... dengan jurus langkah seribu yang ku pelajari tahun lalu, aku terus masuk kedalam bilik mandi dan terus membasahkan badan... selepas beberapa saat... aku rasa pelik... aku tertanya-tanya mengapa.... ohh iya... towel ku tiada bersamaku... dengan suara yang mengerikan... aku menjerit, ibu!!! ibu!!!! ambilkan towel ku... macam dalam filem si tanggang...

malang masih bergayut di tubuhku.... sebaik aku melangkahkan kaki ku masuk ke dalam sekolah, aku terpaksa berbaris di barisan LP... singkatan bagi lambat perempuan... dengan perut yang sedang mencucuk-cucuk usus ku, untuk di suapkan ke dalam mulut microorganisma... aku tetap berdiri tegak dan stay cool... kali ini, barisan LP tidak diberikan pilihan samada kutip sampah atau merit seperti sebelumnya... tetapi terus merit...

malang berterbangan di sekelilingku. aku dengan sabar menunggu giliranku untuk menulis nama dan no. id.. tiba saat orang didepanku untuk menulis namanya, dia hanya diberikan kertas, tiada alat tulis.... dia mengeluarkan pena yang bersaiz kecil dan mula menulis... tetapi tiada setitik ink pun yang keluar dari kepala pena itu. aku terpaksa menurunkan begku dan mengambil pena sarawak ku, dan mensyorkan pena ku kerana orang di hadapanku itu melihatku semacam ja... apabla dia mula menulis, situasi yang sama berulang... aku sekali lagi terpaksa mengeluarkan beg pencil ku untuk mengambil pena kiut ku.. tetapi orang itu telahpun menulis namanya menggunakan pensel... aku menulis namaku dengan pantas seperti katak melompat... lalu memberikan kertas tersebut kepada orang yang seterusnya tanpa penku...

aku bertemankan si malang yang membawa malang kepada sahabat ku... [kasihan] setelah beberapa minit kelasku mempelajari topik isu remaja dalam mata pelajaran PJK, malangku mencapai tahap yang tertinggi, yang akan meremangkan bulu roma orang yang melalui peristiwa yang sebaris denganya... drawing set sahabatku telah mengalami kecacatan keranaku... aku dengan serius mencadangkan sahabatku untuk menggam bahagian yang cacat itu menggunakan gam gajah, tetapi dia mengetawakan aku.... segala bulu romaku menari-nari dan berlagu.. "muahahaha.. mati kau kana krajakan"... selang beberapa minit, aku mencacatkan lagi drawing set sahabatku ke aras yang merbahaya, dan tak dapat diselamatkan... aku dipaksa untuk membayar cukai  serta ganti rugi bagi segala-gala yang aku cacatkan... dengan desperatenya aku tidak bersetuju dengan tawaran-tawaran hebat sahabatku...

si malang merasuk diriku. perutku mula memainkan lagu yang kita akan dengar sebelum atau semasa atau selepas hujan. perutku juga sedang mencuci usus-usus ku yang mengandungi digested food dengan menggunakan berus besi berkarat... aku menuju ku meja makan berhasrat untuk membuka tudung dulang untuk melihat makanan petangku.. setelah aku sampai, aku terhenti, kerana tiada tudung dulang di atas meja makan rumah ku...  aku membuka  almari yang sepatutnya mengandungi  makanan ringan terutamanya mee maggi dll .. tatapi aku kecewa kerana aku tidak menjumpai harta yang aku mau... aku membuka peti kutub utara untuk melihat kandungannya... alhamdulillah.. aku menjumpai sebatang sosej... dengan terharunya aku membelah dua sosej itu dan memotong silang yang menyerupai roti bakar... kegembiraan ku terbantut kerana nasi yang ada di dalam kawah nasi dihuni semut-semut merah dan hitam yang bekerjasama...

cahaya menerangi hari ku... semasa dalam kesedihan... aku menjumpai sepinggan nasi yang di tutupi pinggan... hati ku sangat gembira dan berdegup seperti orang menukul paku...

akan bersambung jika ada sambungan cerita di waktu gelap area ku

Sunday, August 09, 2009

gsgw link




























edit "width" suka hati kmu!!

gsgworld??

 
  
  
  
  
  

yey aku burink!! mengapa?? klu exam ja.. burink... exam ja... burink.... ??? ha?? knp?

Saturday, August 08, 2009

Persahabatan?

Persahabatan itu memang mudah untuk dilafazkan dan disebut. Tapi apakah yang dimaksudkan dengan PERSAHABATAN?
Pernahkah kita semua bayangkan satu persahabatan yang ikhas, jujur dan menghargai satu Persahabatan dengan penuh emosi?

Dunia ini yang sentiasa berputar adalah satu fenomena yang biasa tetapi luar biasa sifatnya. Dimana putaran bumi adalah tepat dan tiada kecacatan menampakkan ia begitu hebat, ajaib dan berkuasa. Bukan urusan kita untuk menidakkan fakta ini. Jadi PERSAHABATAN yang sentiasa kita jalinkan, adalah umpama satu ikatan diantara dua benang yang penuh dengan warna warna sifatnya.

Bukan untuk bermain kata , bukan niat untuk menidakkan perkara yang nyata dan hakikatnya, kita semua tak pernah menghargai nilai persahabatan yang kita telah jalinkan, usahakan bilamana ia didatangi oleh Ketegangan Emosi, Keruntuhan Jiwa, Kemerosotan Nilai dan Kebencian yang Amat dalam Tentang MANUSIA yang menjadi Insan dalam Persahabatan.

Manusia itu Apa? Insan Pula Apa? dan apakah bezanya Manusia dan Insan?

Influenza A (H1N1) menganas d Labu1

oh tidak....
setiap hari ada ja org yg trjangkit dgn penyakit ni.
Hari ni sja, 5 org positive terjangkit.
kebanyakan victim masih lagi belajar, kesian kan,
only 2 dari 17 mangsa org awam...
at least 3 skolah di Quarantine,
and yesterday,
family kawan aku dah kena quarantine..
aku tau pun 
slpas beberapa minit 
si kawan ni kena hantar balik rumah...
SO!! 
beware everyone!!...
pengganas menyerang kita!!
update lah antivirus kamu..
huhhu...
dah namanya influenza...
so x mungkin antivirus kita dpt delete virus ni..
munking la...

Wednesday, August 05, 2009

Pertemuan Satu Destinasi

bintang berkelipan
setelah terurainya langit malam
aku hidup di dalam kegelapan
seperti mimpi di dalam hatiku

aku tidak akan lupa,
kamu,
yang membuka pintuku,
setelah sekian lama

lambaian hari ini
permulaan hari esok
walau kita terpisah
pasti
destinasi kita sama

aku mesti terus kehadapan
dengan bintang
yang tak pernah hilang
dari hatiku
kerana
walau aku mendaki gunung
yang tiada perhentian
kita pasti bertemu
semula

hari yang....

wa wa we....
kepenatan yang melampau
aku di lepaskan dri skola pkl 1 lebih
but my daddy pick me up at 3!!!
and then aku sampai rumah, pkl 4!!!

bercampur kelaparan, aku tetap sabar...
sabar itu separuh daripada iman...

apa aku buat sampai pklu 4 tu??

my daddy ada something to do dkt JPJ
tax kreta, assurance dan sebagai-bagai-bagainya

knp bleh smpai pkl 4???

my daddy tersalah letak no kreta!!
adaka patut.. memang hepi la 2273 tu kreta dpt insurance free...
spatutnya 2237, tpi ntah knp bleh tersalah..

jadi sambil-sambil menunggu sekaping keratas tu di update...
me and my daddy pi kdai kopi... makan muffin and curry puff!

panat wei.... cuba ko bygkan... sepanat-panat ko lari pecut... becampur dgn lapar, paning, dan kehangatan... ee.. kan pengsan pun inda...

entri yang penuh dgn brakelines

salah paham.. utk kwn2 ku - aku bad mood

aku hanya minat, n nda fully suka si hardie
so jgn tetiba mewujudkan dark atmosphere pasal aku sma iya [-kaka lya]
n jgn cakap aku fall in cinta sama iya [-kaka mino]
n aku nda marah/jeles sma makhluk yg berkaitan [-kaka lya, mino, vv & abg izz]
please remember, aku bkn kamu/someone you ever knew... I am ME, Myself and I... ["pe ah!"]
hard to fall in love nor open my heart to anyone...
aku teda perasaan/keinginan kan becinta.... yet...
my heart still shattered like pieces of mirror
broken by whom.. its a secret as well as bad memory
kmu masih belum faham - siapa aku
jgn buat aku berceramah!!

Cinta dan Persahabatan


Aku adalah seorang yang penyayang
Sahabat aku adalah orang yang paling aku sayang
tapi aku tidak tahu siapa sahabat aku
atau mungkin aku tidak memahaminya...

cinta dan persahabatan. apa kenamengena cinta dengan persahabatan?
kedua-duanya adalah perasaan...
perasaan yang sangat kuat, yang kadangkala tidak mampu aku kawal..

Aku melakukan kesalahan, kesalahan yang sangat besar sehinggakan aku terpaksa munutup hatiku. Kesalahan ini telah membuat aku menjadi takut untuk membina kembali jambatan persahabatan yang musnah di dalam diriku. Apa yang berlaku?

Tikaman dari belakang oleh seorang yang bergelar sahabat, merupakan pengalaman yang sangat-sangat-sangat pahit.. Ya.. mungkin aku terlampau sayang akan sahabat aku ini, sehingga aku terlupa yang kami adalah insan yang berbeza.

Terluka hatiku apabila sahabatku ini mula menikam aku yang berada di dalam kekusutan. Hairan. Aku tidak pernah membantahnya, aku hanya redha.. Sahabat ini seperti tidak mengerti/memahami perasaanku, padahal dia tahu perasaanku.. my only heart, and she took it from me..

Tahniah... sahabat ini mengambil kesempatan di dalam kekusutan... Pantas seperti kilat, aku sendiri tidak tahu bila iya berlaku, sekelip mata sahaja, she took my first heart away.. peristiwa ini mengubah diriku. Aku tidak seperti dulu, seorang yang menyayangi/mementingkan sahabatnya daripada nyawa sendiri.

 

Saturday, August 01, 2009

negative 50

due to my 'write anything habits' which is nonsense.. cuz every time i write it will be less than 50 words, i decide to start posting in my Yahoo profile.. so i decide to called it negative 50... haha! how do you like that title?.. although i don't seem to know how this yahoo profile page works, but im working on it...

i cant find the rss feed for the blog, or know if there any.. so for now the updates weren't inform in the "i read" list... and look there is a new table.. yes the my blog list... it'll direct you to ath melancholy[karyaku?] and negative 50.

ath melancholy is where i become me... seriously.. i am not 100% me in this aku ath nar universe... so true... but all of the said story, is not a fiction... i am living realistic... i wish i could... free myself from the fantasy i know...before....

so thats it for today

good day everyone!

W3Counter