Sunday, May 02, 2010

penat di hari ahad

sepatutnya aku akan tidur sepenuh hari bila hari ahad... tapi banyak laa pula yang aku 'terpaksa' buat hari ni.. huhu.. awal pagi lagi pintu bilik aku diketuk-ketuk.. sudahlaa aku lambat tidur semalam.. bangun awal la pulaa..

aku sebenarnya ada dua program yang 'harus' hari ni... pertama.. mancing... iya laa... kan pesta air.. jadi bagi memenuhi hajat di hati dan melupakan kekecewaan kemarin... aku merajinkan diri untuk bangun.. huhu... tapi aku frust bila masa mancing clash dgn makan pizza..

pakaian aku hari ni memang untuk kategori jalan-jalan... bukan mancing.. jadi bila aku melekat dengan laut.. terlupa pizza.. sebok dgn pancing.. aku lupa aku pakai jeans.. biar la basah.. aku malas sudah mau pikir-pikir... dapat juga la habuan 2 biji hamper.. itu pun bukan dari tangkapan laut tapi cabutan bertuah...

tapi memang best laa bila penyampaian hadiah.. macam-macam kategori yang dipertandingkan... dan semuanya ada stori disebalik kemenagan...

pemancing paling buncit perutnya
ini dipilih sebulat suara oleh juri-juri.. x payah cakap apa-apa.. memang sudah buncit

pemancing paling kurang cerah
yang ni.. pemenangnya sudah ciao awal-awal...

pemancing paling lawak
pemaancing ni telah terpancing species yang bukan species ikan, tapi sangat penting dalam kehidupan kita... berus gigi... nda ko ketawa...

pemancing paling kontrol hensem
siap pakai spec lagi... jalan pun kontrol ni.. kontrol gila laa... tapi nda jua hensem sangat...

pemancing paling ayu
ini ayu.... ayu ka? nama pun ayuu... tapi sudah kawin.. haha...

pemancing paling sexy
pemancing ni pemancing  paling seksi untuk pesta air tahun ni.. sebab beliau hanya pakai spender jenama crocodile masa memancing dengan uru...

pemancing paling malas
awal-awal sudah tidur... orang frust ikan x naik-naik.. sorang ni tidur la pulaa...

pemancing paling mesra
ini.. bila jumpa urusetia, stori dari nenek sampai la bini no. dua iya ceritakan... 
 gambar bukan aku punya
 
iyaa... makan pizaa... aku berniat untuk sama-sama pgi waterpark ngan famili.. ikan basar sudah sampai... tapi ada missed call dari suhaila... fikir-fikir punya fikir... pizaa laa... lama sudah xda orang spend aku... yaa.... membayangkan empty dish, aku trus buka jurus langkah seribu... naseb baek masih blum licin...

ehh aku belum sebut siapa yang belanja kan??... sebanarnya... aku la orang last tahu yang LIYA mawu blanja 3A'08.. hari apa tu aah? kurang asam kan.. satu kelas sama iya lagi tuu.. aku yg last dibari tauu... tapi bila sudah tau liya mau spend... kenapa 3A'08 saja?? VV cemana? Faiz? dll... bila masa jadi generous + kaya ni sampai sponsor-sponsor?? aku minta sponsor no# celcom yg below rm10 pun karid... joke joke....

tapi bila aku call suhaila.. cakap tu cakap ni.. iya kata cg dayang blanja... ehh... o... ya ka?.... patut pun si kaka slumber ja cakap iya kan mensponsor... rupanya... pakatan sulit ka nii? joke joke...

oke oke... konklusi tuk hari ini.. aku sangat penat.. penat berdiri, penat bejalan-jalan, penat mengunnyah, penat menalan, penat duduk, smua la PANAT.. lapi aku enjoy walau sepenat-penat hari ni... bukan selalu dapat round-round.... first time aku jalan sejauh hari ni untuk tahun ni..-nda ko kesian tu-

good day...

No comments:

Post a Comment

You can leave your backlinks: <a href="URL">Title</a>

W3Counter