Sunday, February 06, 2011

Sora Kake Girl

mari kita kembali ke zaman lampau. Dulu suka sangat tengok anime. Sampai hari ni anime yang masih melekat dengan aku; YYHakusho, CCSakura, SNShana, Mai-HiME, My-Otome, SkyGirl, Bokurano, Angelic Layer, & tidak lupa Sailormoon... ahaha.. ini tak sampai pun suku anime yang aku sudah selesai tengok. Tapi lain kali sajalah aku senaraikan, sebab hari ni aku nak share anime yang aku sedang tonton... jeng jeng jeng


Sora Kake Girl
Sora Kake Girl promo.jpg
Promotional image of the main characters (front to back): Akiha Shishido, Itsuki Kannagi, and Honoka Kawai
宇宙をかける少女
(Sora o Kakeru Shōjo)
GenreComedyMecha
TV anime
Directed byMasakazu Obara
Written byJukki Hanada (Episode 1-14)
Tatsuhito Higuchi (Episode 9-)
StudioSunrise
Licensed byCanada United States Bandai Entertainment
European Union Beez Entertainment
NetworkTV TokyoAT-XTV AichiTV Osaka
Original runJanuary 6, 2009 – June 30, 2009
Episodes26 (List of episodes)
Media
Opening  #1"Rara Eve Shinseiki (裸々イヴ新世紀)" by ALI PROJECT
Opening #2"Miracle Fly" by Minami Kuribayashi
Ending #1"Sora wa Shōjo no Tomodachisa (宇宙は少女のともだちさ)" by
 Mako, Aya Endo, and Yui Makino
Ending #2"espacio" by Ceui
Websitehttp://www.sorakake.net/

aku baru tengok sampai episode 10.. okey laa.. graphic anime ni sebiji macam Mai-Hime / My-otome.. itu la aku tengok.. sbb krew produksi memang sama. Yang special anime ni ada filler episode 9.. memang sangat pelik filler dia. 

No comments:

Post a Comment

You can leave your backlinks: <a href="URL">Title</a>

W3Counter