Sunday, August 05, 2012

I'm Watching: Another


Ini Anime terbaru yang baru-baru aku layan. Jalan cerita, pergh.. Intro nya dalam episode 1 tampak boring, tapi dengan sound efek yang cool, memang best la.. Memang aku tak expect anime ni begitu menarik perhatian.

Masa first time aku tengok anime ni, bila ada scene yang horor tu, macam tengok cerita Ju-On. Bila datang misteri baru, tu yang sampai tak mahu berhenti tengok.

Cerita ni pasal satu kelas di ambang maut, sejarah nya bermula dengan Misaki yang telah mati bertahun lamanya. Dari bermula sejarah itulah kelas Misaki 3-3 dihantui sumpahan. Setiap tahun, ada saja pelajar dari kelas 3-3 mati, bukan seorang dua tapi ramai sangat. Dan cerita ni menceritakan kejadian yang berlaku selepas 26 tahun.

Best! boleh tengok berkali-kali.

Saturday, August 04, 2012

Shadow Of The Day

Nda pernah ku sangka, hidup aku berubah macamtu saja... Lepas masuk poli, macam nda pernah lagi aku menulis di blog ni. Itu lah.. Sayang belog kunun.... tup tup tiba tiba hilang.... sudala ramai blog mu!...

Bukannya apa... suasana di rumah dan di hostel sangat berbeza sampai aku pun teda nafsu mo menaip. bukan menaip ja, men game pun nda larat.

Nda larat pun bukan pasal assignment etc. tapi sebab Suasana.. beda beda. First skali, dengan bilik yang di kongsi.. kalau dengan adi bradi aku nda pa la... ni orang yang tidak dikenali.. huhu.. walaupun dia classmate ka, kawan rapat ka, tatap jua aku kurang feel.

Konklusinya... mood tiba-tiba hilang di tengah hari..... nda pa lah... aku start from scratch... ni pun aku update dari Rumah.. Family angkat la... tp feel tetap sama macam di rumah.. hehehe...

Knp tu ha?
apahal dengan tajuk? fikir-fikirkan lah. hoho

W3Counter