Tuesday, February 02, 2016

Jadilah Macam Cinderella


Hello Kay! Thanks sebab ajak join segmen awak. XD

Masa kecik-kecik aku selalu terpegun dengan Cinderella. XD Aku berangan nak jadi fairy godmother (yang muda lagi jelita X3). Sebab fairies ada magic! Aku suka element magic dalam kartun2 adaptasi fairy/folk tales yang lama2 ni.

Aku sebenarnya geram bila baca cerita Cinderella. Selalu aku persoalkan kenapa Cinderella tak pernah lari dari rumah beliau, cari kehidupaan baru. Tapi mungkin di zaman Cinderella, standing wanita di dalam komuniti bukan macam sekarang.

Favorite part dalam movie Cinderella adaptasi Disney ialah bila fairy godmother Cinderella memberikan Cinderella baju yang cantik tu. Disitu lah aku terpegun dan terasa dihati untuk menjadi fairies atau ahli magik XD

Favourite part dalam versi Brothers Grimm pula bila burung merpati putih menyanyi pada babak terakhir. Terfikir juga bagaimana burung tu boleh menyanyi, tapi dulu budak lagi manala aku peduli semua tuu.. :3

Aku suka Cinderella yang tabah, compassionate dan rajin bekerja. Aku teringin untuk menjadi seperti Cinderella. Walaupun Cinderella hanya ditemani oleh tikus, anjing, burung dan ternakan beliau yang lain, Cinderella nampak ceria dan happy. Aku pernah terfikir yang Cinderella ni seorang yang lurus bendul, tapi aku rasa aku silap. Cinderella orangnya tidak berdendam, memang baik hati dan setia kepada keluarga beliau.

Jom ramai2 jadi Cinderella(tanpa putera raja)
Segmen: OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM

4 comments:

  1. sy pun nak jadi cinderella hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy sokong! bagus jadi Cinderella! XD

      Delete
  2. Actually saya tak la fancied magic dia sangat. Cuma tikus-tikus tu rasa geram, macam nak picit je ahahahah

    ReplyDelete
  3. Suka magic jugak tapi bila dah besar macam ni, rasa macam tak masuk akal. haha ^^

    http://akhalilah.blogspot.my/2016/02/oh-cinderella-by-kmlia-hshm.html

    #75

    ReplyDelete

You can leave your backlinks: <a href="URL">Title</a>

W3Counter